Services

Het ontstaan van vanEefje


... en toen was er vanEefje

Mijn naam is Evelien Kuling, ook wel Eef of Eefje genoemd, vrouw van, moeder van, zus van, dochter van...en de helend tekenares achter de naam 'vanEefje' die is opgericht om mijn creatieve en helende kunst te kunnen delen met andere mensen.

Net als vele anderen ook met een rugzakje gevuld met emoties, verdriet, leed en verlies. Om dat stuk een beetje lucht en ruimte te geven ga ik tekenen, zingen of muziek maken. Maar met tekenen ontstaat er iets op papier waar ik me dan voorlopig weer goed bij voelde.

Altijd maar tekenen... Vroeger toen ik klein was, zodra ik maar een stukje wit papier zag en een pen of potlood in mijn hand had was ik al aan het tekenen. Behang, servetje, zakdoek, placemat, noem het maar op. Familie en vrienden hebben altijd tegen mij gezegd, 'daar moet je wat mee gaan doen, je kan zo goed tekenen, daar moet je je vak van gaan maken'. Maar zo bescheiden als ik was had ik zoiets van, 'ach... het komt wel op mijn pad als het zover is'.

vanEefje kwam tot leven toen ik in 2008 voor een vriendin die ik net had leren kennen een tekening had gemaakt. Nadat de tekening klaar was en ik die aan haar overhandigde was het alsof ze even weg was. Ze had de tekening in haar handen en keek er een poosje stil naar. En toen zij ze me: "Nou ja Eef, je hebt mij getekend. Zó voel ik mij van binnen!!"

Ze was zo onder de indruk, en ik ook, dat zij mij vroeg of ik een tekening voor haar dochters wilde maken. En dat heb ik gedaan. Samen met haar hebben we de tekening uitgelezen. Waarom ik bepaalde kleuren gebruikte, waarom er een klein mondje was getekend, enz.

"Waarom niet naar de paranormaal Alternatief Beurs in Rijswijk?" werd er gezegd, "dat kan je". Ik ging, en ik ging nog een keer... en weer...mensen kwamen bij me terug. Er werd gelachen, er werd gehuild, bijzondere momenten en mensen om niet te vergeten!

Dit is mijn doel! Eindelijk weet ik waarom ik altijd maar aan het tekenen was van jongs af aan. Mensen mogen helpen met een tekening om meer inzicht, een boodschap, een goed/fijn gevoel te geven.
Ik voel me erg vereerd om dit te mogen doen en te mogen voelen... ...en dat doe ik met liefde voor mezelf en voor een ander!

Evelien Kuling alias `Eefje`

Loading